Over Gerben Bokma IT Services BV

Succes met win-win.

Wat andere mensen over mij zeggen:

Gerben is een ervaren manager / consultant op het gebied van ICT. Hij heeft gewerkt bij zowel grote als kleine ondernemingen, zowel profit als non-profit. Hij beweegt zich even gemakkelijk op de werkvloer als bij middel en hoger management.

Gerben weet waar hij het over heeft en kan dit ook goed uitdragen. Gerben heeft een “getting-things-done” mentaliteit. Hij is creatief, ondernemend, analytisch, doelgericht, pragmatisch en enthousiast.

Gerben heeft meer dan 25 jaar ervaring in leiden van (ICT) projecten en werkt vaak via een win-win situatie naar het gewenste resultaat.

Specialiteiten: Leidinggeven in automatisering, project management, analyseren, creatieve oplossingen ontwerpen, in de breedste zin, op elk gebied, gerelateerd aan ICT.

Recente projecten

Intake applicatie voor De’ Medici Vermogensbeheer. Het betreft hier een webapplicatie die voorziet in een uitgebreide vragenlijst voor de intake en backoffice voor de verwerking. De’ Medici Vermogensbeheer wordt door de wetgever gehouden aan gedegen onderzoek naar de herkomst van de gelden maar moet ook voorzien in een beleggingsvisie die nauw aansluit aan de wensen van hun klanten.

ERP systeem voor Import-Export groothandel. Holland Graniet importeert natuursteen vooral vanuit Azië al of niet bewerkt en exporteert/distribueert die vervolgens naar Europese landen. In 2007 is gestart met de bouw van een uitgebreid maatwerksysteem als webapplicatie en omhelst onder andere de onderdelen klantenbeheer, offerte en orderbeheer, klantbezoeken, actiebeheer, inkoop, containerbeheer, logistiek inkoop en verkoop, voorraadbeheer met diverse opslagplaatsen, eigen productie zagerij, facturering en herinneringen, koppeling met Exact-online, koppeling met ECB voor dagkoersen valuta, geografische weergave klanten, QR labels. De applicatie blinkt uit in performance en sluit nauw aan bij de werkwijze van zijn gebruikers. Het onderhoud wordt middels een SLA uitgevoerd.

Productie applicaties. Van Heek Textiles is al meer dan 160 jaar actief als industrieel toeleverancier van exclusieve weefsels en breisels voor een wereldwijde markt. Het complete traject van weven, breien, veredelen en afwerken vindt plaats in eigen fabriek in Nederland. Van Heek Textiles richt zich op verschillende productmarktcombinaties. Zo produceren en verkopen zij wereldwijd textiele omslagmaterialen voor boeken en luxe verpakkingen. Daarnaast produceren ze technisch textiel voor diverse industrieën. In de productieomgeving worden een kleine 60 maatwerkapplicaties gebruikt voor het ondersteunen van het de productieprocessen. Deze applicaties werken samen met het ERP pakket Movex met opslag in een DB2 database. De productie applicaties zijn geschreven in Delphi 7 en blinken uit in stabiliteit en snelheid. Deze 32 bits applicaties zijn eerder ontwikkeld onder Windows XP en Windows Server 2003 maar werken ook probleemloos onder de huidige Windows 10 en Windows 11 versies.